Pune 2018
Jag anlände till Pune den 31/8 kl 6 på morgonen och det är andra året i rad jag är är för att studera yoga vid Iyengar Yoga Institutet, RIMYI.

Ungefär så här ser min dag ut:
Jag vaknar vid femtiden och dricker en kopp te och promenerar sedan bort till institutet för att observera en klass. Oftast är det en nybörjar eller intermediateklass. Efter det, kl 7-9, är det min klass och det är olika lärare som undervisar oss på olika dagar. Prashant (B.K.S. Iyengars son) undervisar ingen teknik eller hur man utför en asana, det måste vi veta själva. Han fokuserar på filosofi och länken mellan filosofi och yogaställningar. Han pratar också mycket om att vara en betraktare av sinnet, hållningen av kroppen och andningen.
När Geetaji (B.K.S. Iyengars dotter) undervisar är det mycket fokus på teknik i yogaställningarna och vi går väldigt djupt in i ställningarna.

Mellan kl 9-12 är det självpraktik. På självpraktiken är det både vi elever och lärarna från institutet som praktiserar tillsammans.
Sen är det lunch och pause mellan kl 12-16.
På eftermiddagarna mellan 16-20 observerar jag olika klasser bla ”medical class” och intermediate nivå 1 &2.
Varje fredag är det pranayamaklass.

På instituet har dom 57 klasser i veckan här är mycket folk både Indien och hela världen.
All min tid här spenderas på att praktisera yoga och att observera andra klasser. Alla lärare här har studerat och lärt sig från B.K.S. Iyengar under många år och de har en otrolig erfarenhet och kunskap.
Det är nu min sista vecka här och det ska bli roligt att komma hem och undervisa igen.
/Liu